- Autor: OndrejkaV
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Voda | 250 |
Oleje (všechny druhy) | 100 |
Ocet | 8 |
Prášek do pečiva | 10 |
Sůl | 2 |
Kakao „bez cukru” | 22 |
Med | 110 |
Mouka žitná průměr | 180 |
Energetická hodnota celkem: 7755 kJ
Bílkoviny (g): 15,
Tuky (g): 102,
Sacharidy (g): 217,
SAFA (g): 13,
Cukry (g): 95,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 969 kJ
Bílkoviny (g): 1.9, Tuky (g): 12.8, Sacharidy (g): 27.1, SAFA (g): 1.6, Cukry (g): 11.9, Vláknina (g): 1.9, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Toto je hrnkový recept, suroviny jsem i odvážila a odměřila pro potřeby vypočítání Kj. 1 a 1/2 hrnku mouky 1hrnek medu 1/4hnku kakaa (lze nahradit třeba i ořechy) 1/2 ČL soli 1prdopeč 1 čajová lžička vanilkové esence 2ČL octa 1/3hnku oleje 1hrnek vody Smícháme suchou část, zvlášť mokrou část a poté smícháme obě směsi dohromady a přidáme med, nalejeme na malý čtvercový plech, do zapékací mísy, nebo do dortové formy. Na velký plech suroviny zdvoj, nebo ztrojnásobíme. Upečeme na 180°C (zkouším párátkem, které píchnu do středu koláče, peču tak dlouho dokud není párátko suché)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.